Op zaterdag 20 april 2024 vieren wij het 30-jarig bestaan van onze wielervereniging. 

Begin jaren ’90 van de vorige eeuw ontstaan in Café Lamar aan de Molenstraat in Born ideeën voor het oprichten van een recreatieve fietsclub. Hub Dohmen, de uitbater van het café, zet door, neemt het initiatief en vormt een vaste groep. Aanvankelijk nog op een gewone fiets op een doordeweekse avond. Kort daarna wordt de zondagmorgen toegevoegd en dan verschijnt men wel op een racefiets. Er komt een naam, de Vedettekes, en er wordt eenheid gebracht in de kleding, een shirt met de naam van de hoofdsponsor erop, vanzelfsprekend “Café Lamar Born”.

De groep groeit gestaag uit tot een heuse toerwielerclub, te groot voor één groep en dus worden twee groepen gevormd. Later worden zelfs drie groepen actief met daarin een globale indeling al naar gelang de ambitie en fysieke mogelijkheden van de leden.  

Na het plotseling overlijden van Mia Dohmen, de echtgenote van Hub, inmiddels 12 jaar geleden, moest de Club uitkijken naar een nieuw verenigingslokaal. Wel of niet toevallig, dat weten we niet meer, wordt neergestreken bij Jiri Jongen, uitbater van Café Salden aan de Platz in Limbricht. Er was meteen een klik en de Vedettekes zijn er niet meer weggegaan. Jiri en zijn team zijn zeer gastvrij en het is er altijd gezellig!

De combinatie van een recreatief uitgangspunt met een flinke sportieve kant blijkt een goede mix. De toerwielerclub bestaat inmiddels meer dan 30 jaar. Wij constateren dat de vereniging een vriendenclub is gebleven waarbij saamhorigheid minstens zo belangrijk wordt gevonden als de gladiolen. Dat is helemaal in lijn met de bedoeling van de oorspronkelijke oprichters van de vereniging.

Toch is TWC de Vedettekes Born géén gesloten gezelschap, in tegendeel zelfs. De club staat open voor nieuwkomers, jong of ouder. Bijzondere toelatingscriteria worden niet gehanteerd. De drempel is laag en nieuwe leden voelen zich meestal snel thuis in de vereniging. Neem bij belangstelling gerust contact op met onze secretaris via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bestuur en leden kijken met een gerust gevoel de toekomst in, in de richting van de volgende 30 jaar.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.